Εβδομαδιαία Πρόγνωση καιρού ( από 25 Απριλίου 2020 -Video)

25/04/2020
Περιγραφή: 

Σήμερα Σάββατο θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα . Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μπ . Μόνο τοπικά στα νοτιοανατολικά οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26-04-2020

Στα κεντρικά και βόρεια γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος καιρός, γρήγορα όμως από τα νοτιοδυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5, στα νότια πελάγη πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ και μόνο τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27-04-2020

Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα νότια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα κεντρικά και βόρεια και μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στο Ιόνιο τις απογευματινές ώρες δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ 28-04-2020

Στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια πελάγη δυτικών διευθύνσεων τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29-04-2020

Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά.Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια πελάγη δυτικών διευθύνσεων τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ 30-04-2020

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.