Η κίτρινη θάλασσα από τον Διαστημικό Σταθμό

Ένας συνδυασμός φώτων υποδέχτηκε τους αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) καθώς κοίταζαν προς την ανατολική Ασία και την Κορεατική Χερσόνησο τον Οκτώβριο του 2021. Οι κεραυνοί έλαμπαν ανάμεσα από ττα σύννεφα στο βάθος και η λάμψη της ανθρώπινης δραστηριότητας προερχόταν από την επιφάνεια της ξηράς και της θάλασσας .

Τα πυκνοκατοικημένα αστικά κέντρα ήταν ιδιαίτερα λαμπερά, με τη Σεούλ, το Βλαδιβοστόκ και το Τόκιο να μετρούν το καθένα έναν παράγοντα 27 ή περισσότερο πάνω από τη φυσική φωτεινότητα του ουρανού. (Σημειώστε ότι η φωτεινότητά τους σε αυτή τη φωτογραφία επηρεάζεται από την κάλυψη των νεφών και από τη σχετική απόσταση από τον ISS.) Αυτή η φωτογραφία περιέχει επίσης μια άλλη πηγή φωτός που δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο: ψαρόβαρκες που ψαρεύουν στα ρηχά νερά της Κίτρινης Θάλασσας. Αρκετά θαλάσσια είδη προσελκύονται από το φως, επομένως το νυχτερινό ψάρεμα συχνά υποβοηθείται από τη χρήση προβολέων υψηλής ισχύος για τη βελτίωση των αλιευμάτων. Οι προβολείς κάνουν επίσης ορατές τις βάρκες από το διάστημα. Ενώ ορισμένα μεμονωμένα αλιευτικά σκάφη μπορούν να αναγνωριστούν στη φωτογραφία, άλλα είναι ομαδοποιημένα τόσο πυκνά που μπορούν σχεδόν να φαίνονται τόσο φωτεινά όσο τα αστικά κέντρα στη στεριά.

Το φθινόπωρο είναι περίοδος αιχμής για την αλιεία στην Κίτρινη Θάλασσα, όπου περισσότερα από 1.600 αλιευτικά σκάφη εντοπίζονται κατά μέσο όρο τη νύχτα. Η θάλασσα ψαρεύεται για μια ποικιλία ειδών, συμπεριλαμβανομένης της τρίχας και του γαύρου. Η περιοχή χωρίζεται σε ξεχωριστές Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ), οι οποίες θεωρούνται επεκτάσεις των συνόρων μιας χώρας στον ωκεανό. Σύμφωνα με μια μελέτη, η Κίνα μπορεί να αντλεί έως και το 20 τοις εκατό της παραγωγής ψαριών της από την Κίτρινη Θάλασσα.