Η προοπτική του καιρού για τις επόμενες ημέρες από 2 Οκτωβρίου 2020

Η τάση ανόδου της θερμοκρασίας είναι εμφανής στη στάθμη των 850 hPa όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί

Ωστόσο στην επιφάνεια τα πράγματα δεν έχουν πλήρως ξεκαθαρίσει για την πορεία του υδραργύρου σε πολλές περιοχές .Oι παρακάτω δύο χάρτες θα σας "πείσουν" το πόσο διαφέρουν από τη μια μέρα στην άλλη , καθώς μας δίνουν δύο διαφορετικά τρεξίματα , σε ένα από τα πλέον αξιόπιστα μοντέλα και τα αποτελέσματα εκδίδονται καθημερινά στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ. Όμως οι διαφορές είναι μεγάλες από μέρα σε μέρα.

TO ΤΡΕΞΙΜΟ ΤΗς 30Ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (6/10/2020)

 

TO ΤΡΕΞΙΜΟ ΤΗς 2ας ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (6/10/2020)

Οι μεγάλες διαφορές που παρουσιάζονται μεταξύ των δύο τρεξιμάτων με διαφορά μόλις  δύο ημερών , δεν οφείλονται σε ατέλειες ή  σφάλματα του μοντέλου , αλλά στην χαμηλή προγνωσιμότητα της ατμόσφαιρας . Σημαντικό ρόλο στην τελική διαμόρφωση των θερμοκρασιών επιφανείας θα έχει η παρουσία νέφωσης, σκόνης και υγρασίας της ατμόσφαιρας   Οι εκτιμήσεις τιμών θερμοκρασιών πέραν του τριημέρου έχουν χαμηλή προγνωσιμότητα. Δείτε π.χ. τη Λάρισα με 40 και με 34 βαθμούς , την Τανάγρα με 41 και 35 βαθμούς Κελσίου , συγκρίνοντας τους δύο χάρτες .   

Πενθήμερη Πρόγνωση Καιρού Ελλάδος σε ένα μονόλεπτο video 

Την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές  στο Ιόνιο, τα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες.  Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Η συνέχεια στο βίντεο που ακολουθεί :