Πρόγνωση καιρού για 20 Σεπτεμβρίου 2018

Πρόγνωση καιρού

Σχεδόν αίθριος καιρός θα επικρατήσει μέχρι και το τέλος της εβδομάδος στη χώρα μας. Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε κανονικά για την εποχή επίπεδα στη Κεντρική και τη Βόρεια Ευρώπη μέχρι και το Σάββατο, ενώ από την Κυριακή και μετά που θα διέλθουν δύο ψυχρά μέτωπα θα προκαλέσουν αισθητή πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα γίνει αισθητή στη χώρα μας της στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος .

https://youtu.be/VJjZLpQFhkw

Η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας της θερμοκρασίας στη χώρα μας την ερχόμενη εβδομάδα φαίνεται χαρακτηριστικά στα 3 μετεωγράμματα που ακολουθούν Στο πρώτο μετεώγραμμα παρουσιάζεται η 15νθήμερη προοπτική του καιρού στην Αθήνα με την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των 8 με 10 βαθμών στο διάστημα 25 με 27 Σεπτεμβρίου η οποία θα συνοδεύεται και από βροχές.

Μια ένδειξη για την αλλαγή στο σκηνικό του καιρού μπορούμε να πάρουμε μελετώντας τα αναλυτικά μετεωγράμματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης με 10ημερη προοπτική τα οποία ειδικά για την Θεσσαλονίκη μας δίνουν τάση πτώση της θερμοκρασίας κατά 15 περίπου βαθμούς σε 48 ώρες (από 25 έως 27/9)

Σήμερα στις περισσότερες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι και στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 με 7 μπ . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή τους 28 με 31 βαθμούς  Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 4-6 και τοπικά στα ανατολικά 6 με 7 μπ.   Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου