Το Ελληνικό Πάνθεον στο ΜΙΤ με πρώτο τον Αριστοτέλη

Αριστοτέλης

Ελληνικό χρώμα έχει η λίστα που έφτιαξε το MIT και περιλαμβάνει τις πιο διάσημες προσωπικότητες στον κόσμο. Σε αυτή υπάρχουν άνθρωποι που έζησαν από το 4.000 π.Χ μέχρι και το 2010 μ.Χ.

Στην κορυφή της Παγκόσμιας λίστας είναι ο Αριστοτέλης. ο οποίος ακολουθείται από τον δάσκαλό του Πλάτωνα. Στη δεκάδα υπάρχουν ακόμα ο Σωκράτης, ο Μέγας Αλέξανδρος ο Όμηρος και ο Πυθαγόρας. Η ιστοσελίδα συγκέντρωσε στοιχεία και ηλεκτρονικά δεδομένα από 100 χώρες του κόσμου και συνέταξε την λίστα υπολογίζοντας το πόσο διάσημος θεωρείται κάποιος από τον αριθμό των γλωσσών στις οποίες έχουν μεταφραστεί τα στοιχεία του στη Wikipedia, και το πόσες φορές έχουν ανοιχτεί συνολικά οι σελίδες αυτές (pageviews).

Για τους Ελληνες η λίστα με τα δημοφιλέστερα ονόματα αναγράφεται στα δεξιά της εικόνας με 3 πρωτους τον Αριστοτέλη Πλάτωνα και Σωκράτη .  Στο σύνολο υπερτερούν οι πολιτικοί με 33.08%  (φυσικά οχι οι σημερινοί ) με πρώτο τον Λεωνίδα , τον Περικλή τον Σόλωνα και τον Φίλιππο τον Μακεδόνα .

 

Η  Παγκόσμια αυτή λίστα δίνει την δυνατότητα να ενσωματωθεί σε ιστολόγια με τα κατάλληλα ΑPI που την συνοδεύουν.

Αξιο λόγου είναι οτι και οι εξ Ανατολών γείτονές μας μέσα στην πρώτη δεκάδα έχουν Έλληυνες ενω ο Σουλειμάν ο Μεγαλοπρεπής οριακά μπαίνει στη πρώτη δεκάδα και κατατάσσεται 9ος .

Αν έχετε χρόνο μπορείτε να δείτε ανα χώρα αλλά και ανά είδος επιστήμης ποιοί είναι οι δημοφιλέστεροι επιστήμονες , πολιτικοί , συγγραφείς κ.α. . Μπορείτε να εξάγετε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα , ενω δεν αποκλείεται να σας δημιουργηθούν και κάποιοι προβληματισμοί για το ποιοί και απο ποιούς θεωρούνται οι "δικοί μας άνθρωποι"