Η εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού σε ένα μονόλεπτο βίντεο από 26 Απριλίου 2019

25/04/2019
Περιγραφή: 

Οι αυξημένες νεφώσεις καθώς και η έντονη η μεταφορά σκόνης στο θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού της Μεγάλης Παρασκευής Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στις περισσότερες περιοχές τους 23 με 26 βαθμούς ενώ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και στα δυτικά πελάγη

Το Μεγάλο Σάββατο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπονται αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός και ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης και οι συγκεντρώσεις της θα είναι κατά τόπους αυξημένες στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα ανατολικοί με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ Στην Κρήτη και βαθμιαία και στα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.