Η εβδομαδιαία προοπτική του καιρού

Την Κυριακή στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στη Μακεδονία και τη Θράκη αραιές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη. Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Τη Δευτέρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στο Ιόνιο από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη και στα ηπειρωτικά πιθανώς θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα βαθμιαία θα αυξηθούν, οπότε είναι πιθανό στην ανατολική Μακεδονία να σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες που από το μεσημέρι στα δυτικά θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που πιθανώς στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά να είναι κατά διαστήματα ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7, στρεφόμενοι βαθμιαία σε ανατολικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ