Η μεσοπρόθεσμη τάση του καιρού (από 11 Δεκεμβρίου 2020)

Χωρίς ιδιαίτερα καιρικά φαινόμενα θα κυλήσει η ερχόμενη εβδομάδα, καθώς θα σταματήσει η ζωνική ροή της ατμόσφαιρας και θα μπλοκαριστούν πρόσκαιρα τα συστήματα από την Κεντρική Ευρώπη και την Κεντρική Μεσόγειο. Έτσι τα διάφορα βαρομετρικά χαμηλά δεν θα μπορέσουν να κινηθούν προς την περιοχή μας και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να σταματήσουν και οι έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες όμως θα ξαναγυρίσουν προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδος. Η θερμοκρασία θα πέσει πλησιάζοντας τις ημέρες των Χριστουγέννων όπως φαίνεται στο παραπάνω εισαγωγικό gif της ανάρτησής μας . Ο χάρτης των αποκλίσεων των θερμοκρασίών μας δείχνει ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι πλησιάζοντας προς τα τα Χριστούγεννα θα έχουμε κανονικές ή λίγο κάτω από τις κανονικές θερμοκρασίες, όπως άλλωστε "επιβάλλει" το κλίμα των εορταστικών ημερών

Στον χάρτη υετού που ακολουθεί, εύκολα μπορείτε να διακρίνετε ότι μετά αυτό το Σαββατοκύριακο, οι βροχές σταματάνε από βδομάδα στην περιοχή μας και μόνο προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδος περνά μια άλλη διαταραχή που θα προκαλέσει και πάλι πολλές βροχές . 

 

Με το πέρασμα και αυτής της διαταραχής ανατολικότερα υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι τα Χριστούγεννα θα κυλήσουν με κρύο και φαινόμενα βορείου ρεύματος.

Τα χιόνια που έχουν ήδη πέσει στα βουνά της ηπειρωτικής Ελλάδος θα διατηρηθούν και θα "περιμένουν" τους λάτρεις των χειμερινών σπόρ, σε περίπτωση που υπάρξει ελευθερία κινήσεων και ...μετακινήσεων.    

Στο παραπάνω μετεώγραμμα της Αθήνας διακρίνεται η ομαλή πτωτική πορεία της προβλεπόμενης θερμοκρασίας (μαύρη γραμμή) η οποία από τις 22 του μηνός βρίσκεται πολύ κοντά με τις κανονικές τιμές της  (θαλλασί γραμμή) . 

Ανάλογη τάση περουσιάζεται και για την περιοχή της Θεσσαλονίκης με ομαλή πτωτική πορεία του υδραργύρου και εκεί. Οι  θερμοκρασίες θα είναι καλές για την εποχή και δεν προβλέπονται  πολλά φαινόμενα.  Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε την δυνατότητα να σας δώσουμε περισσότερες και πιό αξιόπιστες πληροφορίες για τους ανέμους και τις υπόλοιπες παραμέτρους .

Τις ευχές μου για Καλές Γιορτές με Υγεία .   

Θ.Ν.Κ.