Η πρόγνωση για 8 Ιανουαρίου 2017 (κείμενο και εικόνες)

Η πορεία των θερμοκρασιών στην Ευρώπη . Οι "βαριές" και ψυχρές αέριες μάζες απομακρύνονται αργά απο την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη , καθώς δεν υπάρχει κάποιο αξιόλογο σύστημα να τους αλλάξει τα χαρακτηριστικά . 

Μόνο στη περιοχή μας το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο σχηματίζεται στις ακτές της Βόρειας Αφρικής κινούμενο βορειοαντολικά θα αρχίσει να "μαλακώνει" τον καιρό σταδιακά , κυρίως στα κεντρικά και νότια. 

\

Απο την Τετάρτη θα λέγαμε οτι πλέον εξομαλύνονται θερμοκρασιακώς τα πράγματα στις περισσότερες περιοχές.

Δείτε ενδεικτικά την πορεία των θερμοκρασιών σε ορισμένες πόλεις της χώρα μας τις επόμενες ημέρες και δείτε παράλληλα και τα αντίστοιχα ρεκόρ κατά το παρελθόν (Πηγή ΕΜΥ) 

Οι κλασσικές κάρτες του καιρού Ελλάδος όπου το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η παγωνιά και οι τοπικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά και τα Νότια. Οι άνεμοι προοδευτικά θα εξασθενήσουν

Ας δούμε τώρα αναλυτικά και την πορεία των χιονοπτώσεων ή των βροχών μελετώντας την κίνηση των συστημάτων

Καλή χρονιά σε όλους.

Υ.Γ  Αν είσαι ιδιώτης και έχεις κανένα ρούχο που μπορείς να το δώσεις, πήγαινέ το στην εκκλησία της γειτονιάς σου. Θα χρειαστεί σε κάποιον αυτές τις μέρες. Αν είσαι δημοσιογράφος γράψε δυο λόγια για τους άστεγους και υπενθύμισε οτι οι θερμαινόμενοι χώροι βρίσκονται για την περιφέρεια Αττικής στην παρακάτω ιστοσελίδα  : https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1yTXE1Vk-sWel4OFk50OMQNLQCMA&ll... ΟΙ δημοσιογράφοι της επαρχίας ας γράψουν δυο λογια για την περιοχή τους . 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ