Η πρόγνωση του καιρού για 24 Ιανουαρίου 2019

Ευρωπη

Με  βροχές και καταιγίδες θα κυλήσει  ο καιρός την Πέμπτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας και η ΕΜΥ ήδη από το μεσημέρι της Τρίτης έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού . Στη Κεντρική και τη Βόρεια Ευρώπη επικρατεί πολύ κρύο , κυρίως στα βορειοανατολικά. Στον  χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε οτι στην περιοχή μας υπάρχουν δύο βαρομετρικά χαμηλά . Το πρώτο που ήρθε από τις ακτές της Λιβύης περνά βορειοανατολικά και τώρα έρχεται  το άλλο σύστημα από την Κεντρική Μεσόγειο το οποίο είναι πολύ ισχυρό .  

Στον παραπάνω χάρτη της Βαλκανικής, διακρίνεται το πρώτο χαμηλό το οποίο απομακρύνεται ανατολικά βορειοανατολικά , ενώ παράλληλα έρχεται και το άλλο σύστημα με δύο κέντρα χαμηλών πιέσεων από την Κεντρική Μεσόγειο και θα επηρεάσει από το απόγευμα τα δυτικά . Εκτός από τις βροχές και τις καταιγίδες θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα  ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας . Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μπ.   Η  θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 12 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές ή καταιγίδα προς το βράδυ. . Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και το βράδυ τοπικά 6 με 7 μπ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, η καταιγίδες και βελτίωση από το μεσημέρι. Το βράδυ θα ξαναβρέξει.  . Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου

Δείτε σε video την πρόγνωση του καιρού όλης της εβδομάδος 

https://youtu.be/L5lIRQ0akKE