Η τάση του καιρού μέχρι τις ημέρες των Χριστουγέννων

Απέχουμε 9 ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα και όπως έχουμε πει πολλές φορές,  οι προγνώσεις μας για να είναι ασφαλείς δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 7 ημέρες. Αυτό φαίνεται αμέσως και στην παρούσα ensemble πρόγνωση της Αθήνας , όπου οι προγνωστικές τιμές μεχρις τις 22 του μηνός πάνε καλά , ενώ μετά αποκλίνουν σημαντικά . Στην γενική τάση του καιρού παρατηρούμε ότι οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται λίγο πάνω ή κοντά στα κανονικά επίπεδα φτάνοντας προς τα Χριστούγεννα , ενώ σημαντικές βροχές δεν προβλέπονται . Αργότερα υπάρχει αυτή η προοπτική ,  αλλά δεν επεκτεινόμαστε περαιτέρω. ( Δείτε πόσο μεγάλες αποκλίσεις υπάρχουν μετά το 7ημερο)

Η μεταβολή της θερμοκρασίας  γίνεται κάπως αισθητή από 20 μέχρι και 23 Δεκεμβρίου που παρουσιάζει πτώση και αυτό φαίνεται στο παραπάνω μετεώγραμμα , καθώς και στο βίντεο που ακολουθεί. Δεν είναι όμως  σημαντική.

Χωρίς πολλά λόγια παραθέτουμε και το βίντεο με τον υετό 24ωρου μέχρι και τα Χριστούγεννα. Παρατηρούμε οτι το σύστημα που υπάρχει στα δυτικά δεν έχει την τάση να περάσει πάνω από την χώρα μας και γυρίζει μάλιστα πίσω (γίνεται οπισθοδρομούν). Κάποιες βροχές που διακρίνονται στα ανατολικά θα είναι ασθενείς και θα εκδηλώνονται λόγω του ανατολικού (ΒΑ-ΝΑ) επιφανειακού ρεύματος που θα επικρατεί.

Τις ημέρες που θα ακολουθήσουν θα σας δώσουμε πληρέστερες και ακριβέστερες πληροφορίες για την εξέλιξη του καιρού . Μη ξεχνάτε οτι η πρόγνωση πολλών ημερών της ΕΜΥ μας δίνει αναλυτικά μια καλή εικόνα για τις επόμενες 7 ημέρες , μέχρι εκεί που πραγματικά "πρέπει"  να φτάνουμε με σχετική ασφάλεια .

Καλές γιορτές