Το ΥΠΕΘΑ στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

ΥΠΕΘΑ

Με ένα ιδιαίτερο και πετυχημένο διαφημιστικό, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προσκαλεί μικρούς και μεγάλους, στο περίπτερο του ΥΠΕΘΑ στην 84η ΔΕΘ που θα διεξαχθεί σε λίγες μέρες, δίνοντας μια «γεύση» των εκθεμάτων και των δραστηριοτήτων που θα είναι διαθέσιμα. Θα θέλατε να βρεθείτε στο πηδάλιο ενός Chinook; Να πετάξετε ένα Apache; Να κάνετε ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο; Να οδηγήσετε ένα Leopard 2 ή να ζήσετε, χωρίς κίνδυνο, τις πραγματικές συνθήκες κατάσβεσης μιας πυρκαγιάς μέσα σε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος; Στην 84η ΔΕΘ το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σάς δίνει τη δυνατότητα να γίνετε κοινωνοί των επιχειρησιακών του δράσεων και να αισθανθείτε τη συγκίνηση και τη δυσκολία των καθημερινών του επιχειρήσεων, αλλά και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο περίπτερο 1 θα υπάρχουν 14 εξομοιωτές VR, οι οποίοι θα προσφέρουν από προσομοίωση βολής, εκπαίδευση ΟΥΚ και πτήση με F-16 μέχρι Helo Dunker απεγκλωβισμό από το Πολεμικό Ναυτικό, αλλά και έρευνα και διάσωση. Φέτος για πρώτη φορά, με πρωτοβουλία της Διευθυνσης  Ενημέρωσης του ΥΠΕΘΑ, θα μεταδοθεί ζωντανά από το χώρο της ΔΕΘ, η εκπομπή Με Αρετή και Τόλμη.

Δείτε το διαφημιστικό τρέηλερ εδώ 

Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν, μεταξύ άλλων, το Τάγμα Εξουδετέρωσης Ναρκών Ξηράς, την Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών και να δουν τμήμα της παλιάς γέφυρας του Αξιού (τύπου Μπέλεϋ), η οποία θα παρουσιαστεί από τη Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ). Στην Έκθεση θα μετέχει και η ΕΜΥ , όπου το κοινό θα μπορεί να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στον χώρο της Μετεωρολογίας . Παράλληλα, δεκάδες θα είναι οι παρουσιάσεις και τα workshops γύρω από τις δράσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ στο περίπτερο 1 θα παρουσιαστούν και εκθέματα που το κοινό θα δει από κοντά για πρώτη φορά, όπως είναι το ελικόπτερο Kiowa. 

Σημειώνεται οτι τα ελικόπτερα αναγνώρισης OH-58D Kiowa Warrior ενισχύουν περαιτέρω τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Αεροπορίας Στρατού και είναι ικανά να ενεργήσουν σε οποιοδήποτε σημείο της ελληνικής επικράτειας . Τέλος, στην Φετινή ΔΕΘ θα υπάρχει παιδικός στίβος μάχης, πύργος αναρρίχησης –καταρρίχησης, αλλά και δυνατότητα face painting.

Πάντως πέρσι έκλεψε  τις εντυπώσεις το περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με ένα από τα πιο hot εκθέματα να είναι  ο προσομοιωτής των F-16 Block 70/72, και βραβεύτηκε ως ένα από τα 10 καλύτερα περίπτερα ολόκληρης της  έκθεσης.  Μάλιστα, τα στελέχη των ΕΔ θέλοντας να ευχαριστήσουν τον κόσμο για την αγάπη του, πρωταγωνιστούν σε βίντεο με ένα mannequin challenge στο χώρο του περιπτέρου με την επιμέλεια της εκπομπής «Με Αρετή & Τόλμη» απ όπου παρουσιάζουμε το βίντεο που ακολουθεί .

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO APO THN 83η ΔΕΘ

O οδηγός χάρτης σας

ΠΗΓΕΣ : YΠΕΘΑ, ONALERT